DR. A.D. Sacharovlaan, Alphen aan den Rijn

Locatie
Alphen aan den Rijn

 

Type
Binnenstedelijke herontwikkeling

 

Programma
Circa 170 appartementen verdeeld over meerdere bouwdelen en additionele voorzieningen.

 

Update
De locatie is eind 2019 aangekocht en in overleg met de gemeente worden de plannen voor herontwikkeling uitgewerkt. Wij verwachten begin 2020 helderheid te kunnen geven over start verkoop en procedure.

 

Architect
EVA Architecten
Beuk landschapsarchitectuur

 

Samenwerking

 

Website project

Omschrijving

Reales heeft deze locatie aangekocht met doel hier een woningbouwprogramma te realiseren welke in de beleggershuur en vrije verkoop weggezet zullen worden.
Het programma voorziet in een nieuwbouwplan hetgeen opgezet is als een mix aan verschillende woontypes met een ondergrondse parkeergarage.

 

Het ontwerp voorziet in ca. 170 tot 175 woningen, variërend van woningen van 45 m2 GBO tot en met 110 m2 GBO. Deze woningen zijn gepositioneerd op een hal verdiepte parkeergarage met daarin tevens fiets parkeren en bergingen. Verder wordt ruimte gemaakt voor openbaar en besloten groen met o.a. een binnentuin voor de bewoners zelf. De woningen zullen een mix aan koop en huur producten bevatten, welke tevens zullen variëren in grootte en in prijsklasse. Hierdoor ontstaat naast een goede mix binnen het complex ook een brede aanvulling op het woonprogramma van Alphen aan den Rijn.